Results 1 to 7 of 7

Forum: Production Chat   Thread: Logic X PRO - Help

  1. 07-05-2016  #1

    Managing Director

    ₵ - Credits
    9920
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Manchester
    Posts
    1,663
    Mix Entries
    6

    Logic X PRO - Help

    Dudes & dudettes,

    I recently decided to treat myself to a new studio; Macbook & Logic X Pro. It's one thing watching tutorials and reading 'How To..' books but id like to know if there any tricks & tips or any advice you can give me from other Logic users? Ive not tried it out quite yet and im debating whether a MIDI keyboard to work with it would prove a valuable companion... hmmm.
    Resident DJ at QA (Manchester, UK) 2010 - 2016 ! Guest DJ at Bar B (Blackpool, UK) 2009
    Resident DJ at Blue Lounge (Manchester, UK) 2008 ! Resident DJ at OK Bar (Magaluf, ES) 2006 - 2007
    Resident DJ at Bar Vino (Manchester, UK) 2006 - 2007 ! Resident DJ at Bar C (Manchester, UK) 2005
    3initial AYCE Official topfloordjs

  2. 21-06-2016  #2

    General Manager

    ₵ - Credits
    1548
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lite Records Admin HQ
    Posts
    1,244
    Mix Entries
    5
    Yes and yes

    Ik multimedia Irig keys

    Cheap cool little USB midi device

    If you prefer though you can use network midi and use GarageBands very smart Smart Keyboard to control logic, or you can download logic remote for your iOS device that's the best option if you want the Smart Keyboard with all the scales/chords/arp/sustain etc

    I'm only a phone call away sir

    U know it so whatever you need to know I shall let you know.

    Make sure you go into Logic Pro X / preferences advanced tab and make sure you have all advanced options enabled otherwise your playing with a toy not a heavy machine gun !!!!

    Professionalism is key to my role
    Expect the best out of me and the worst out of yourself

  3. 21-06-2016  #3

    General Manager

    ₵ - Credits
    1548
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lite Records Admin HQ
    Posts
    1,244
    Mix Entries
    5
    Logic remote is free btw but hit me up if you need anything, I mean anything!

    Professionalism is key to my role
    Expect the best out of me and the worst out of yourself

  4. 21-06-2016  #4

    Managing Director

    ₵ - Credits
    9920
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Manchester
    Posts
    1,663
    Mix Entries
    6
    i need 2 hookers, 5 bags of cocaine & some apricot jam, cheers.
    Resident DJ at QA (Manchester, UK) 2010 - 2016 ! Guest DJ at Bar B (Blackpool, UK) 2009
    Resident DJ at Blue Lounge (Manchester, UK) 2008 ! Resident DJ at OK Bar (Magaluf, ES) 2006 - 2007
    Resident DJ at Bar Vino (Manchester, UK) 2006 - 2007 ! Resident DJ at Bar C (Manchester, UK) 2005
    3initial AYCE Official topfloordjs

  5. 21-06-2016  #5

    General Manager

    ₵ - Credits
    1548
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lite Records Admin HQ
    Posts
    1,244
    Mix Entries
    5
    that sounds like a plan, lemme know where and ill bring the logic remote and i rig keys

    we can make the next top 40 albums, singles and porn films all in in one night

    Professionalism is key to my role
    Expect the best out of me and the worst out of yourself

  6. 07-10-2016  #6

    Full Member

    ₵ - Credits
    47
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Auckland, NZ
    Posts
    74
    if logic X DOESN"T have a builtin keyboard, try http://vmpk.sourceforge.net/

  7. 13-10-2016  #7

    General Manager

    ₵ - Credits
    1548
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Lite Records Admin HQ
    Posts
    1,244
    Mix Entries
    5
    logic does have a built in musical keyboard

    I dont use it much, it might be in the "view" dropdown menu, if not it can be found in the help search

    G

    Professionalism is key to my role
    Expect the best out of me and the worst out of yourself

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
-->